Hoppa till textinnehållet

Uppdatera operativsystem på mobila enheter

För att kunna utföra dina bankärenden på ett effektivt och säkert sätt i vår app är det viktigt att du har en uppdaterad version av operativsystemet på din mobil eller surfplatta.

Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av operativsystemet på din iPhone/iPad eller Android-enhet, och att du slår på inställningen automatisk uppdatering av operativsystemet.

  • Uppdateringar för operativsystem iOS för iPad eller iPhone. Se instruktion för hur du uppdaterar operativsystemet på Apple support. Vi rekommenderar att du använder iOS 14 eller senare version. 
  • Uppdateringar för operativsystem Android på mobila enheter. Se instruktion för hur du uppdaterar din mobil på mobiltillverkarens webbsida. 

Därför bör du använda senaste version av operativsystem

Nya versioner av operativsystem är generellt säkrast. Då minskar du risken att drabbas av intrång eller andra typer av säkerhetshot. Tänk också på att hålla webbläsaren uppdaterat.

Vi avråder från att använda äldre versioner av operativsystem och webbläsare, eftersom de inte alltid stödjer funktionalitet och säkerhet på våra webbplatser och i internetbanken. Ibland upphör vi med att stödja äldre, icke uppdaterade versioner.

Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av operativsystemet på din iPhone/iPad eller Android-enhet. Slå gärna på inställningen automatisk uppdatering av operativsystemet.

  • Uppdateringar för operativsystem iOS för iPad eller iPhone. Se instruktion för uppdatering finns på Apple support. Vi rekommenderar iOS 14 eller senare version. 
  • Uppdateringar för operativsystem Android på mobila enheter. Se instruktion för hur du uppdaterar din mobil på mobiltillverkarens webbsida. 

Därför bör du använda senaste version av operativsystem

Nya versioner av operativsystem är generellt säkrast. Då minskar du risken att drabbas av intrång eller andra typer av säkerhetshot. 

Vi avråder från att använda äldre versioner av operativsystem och webbläsare, eftersom de inte alltid stödjer funktionalitet och säkerhet på våra webbplatser och i internetbanken. Ibland upphör vi att stödja äldre versioner.

Appen slutar att stödja iOS 13 i mitten april

Du som använder en mobiltelefon eller surfplatta med iOS13, behöver så snart som möjligt uppdatera till en nyare version av iOS för att fortsätta använda appen. Det gör du i inställningarna på telefonen.

 

Om du använder appen via någon av följande mobiltelefoner eller surfplattor, behöver du en nyare mobiltelefon med stöd för minst iOS 14 för att kunna använda appen i fortsättningen.

 

  • iPhone 5S
  • iPhone 6/6 Plus
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad Air (gen 1)

 

Kontakta Apple om du undrar vilken version av iOS din enhet stödjer.