Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Leva

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll ekonomin och förenklar din vardag. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Läs mer om olika frågor och skapa dig en bättre framtid!

Låneskolan

Är du på gång att ta ett lån till den där bilen eller jorden-runt-resan du länge drömt om? Då gäller det att ha koll på vad det faktiskt innebär att låna pengar.

Family looking in a shop window

Prata pengar med barnen

Börja tidigt med att prata om ekonomi med dina barn. Veckopeng är en utmärkt början. Och ge veckopengen i kontanter till att börja med. Annars blir det för abstrakt.

Father and child rubbing noses.

fungerar bankkort för barn

Är det dags att slopa kontanterna till veckopengen? Experten tipsar om varför det är klokt att ge barnen eget bankkort och hur föräldrarna kan fortsätta att ha full koll på pengarna.

Three happy kids running in the forest.

Lev livet södra breddgrader

Ett andra hem i sol och värme. Allt fler förverkligar drömmen om en bostad i södra Europa.

Bygata i Sait Paul de Vence, Provence

Ny bil eller begagnad? gör du smartaste köpet

Att köpa bil är en stor affär – men inte alltid en god investering. Tänk på det här inför valet mellan nytt och begagnat.

Kids in the back seat of a car.

Gift eller sambo? får du ekonomisk trygghet!

Som gift har du rätt till hälften av era gemensamma tillgångar vid en bodelning. För sambor gäller andra regler. Men det går att skapa ekonomisk trygghet i alla samlevnadsformer – genom aktiva val.

Women Couple with moving boxes.

15 saker att göra höstlovet

Här har vi samlat saker du kan göra på liten, eller ingen, budget – och som dessutom ger tid över för den som inte kan vara helt ledig på lovet med barnen.

Dad in a cart pulled by two kids.

Ung vuxen kan du koll ekonomin!

Nöjen, fika, godis. Kanske också fritidsintressen, mobilsurf och kläder. Vad ska månadspengen gå till och hur får man till en fungerande struktur?

Young woman drinking a hot beverage by the sea

Häng med i den digitala utvecklingen

Vi sköter mer och mer av våra vardagsärenden digitalt, men vad gör man om man inte hänger med i utvecklingen? Initiativet Digital Ekonomi vill hjälpa fler att bli digitala.

Al fresco dining by candlelight.

gör du när en anhörig gått bort

När en anhörig dör är det inte bara sorgen som ska hanteras, det uppkommer även en rad praktiska frågor. Läs tips om vad du kan börja med och vad banken kan hjälpa dig med.

Writing hand.

Att skriva samboavtal och äktenskapsförord

Att tänka på att göra slut när man precis har träffats kanske kan kännas lite cyniskt, men faktum är att det är precis tvärtom. Det är ett bra sätt att göra det tydligt hur man vill ha det och undvika bråk. 

A couple looking out over the city.

Swish till barnen funkar det!

Swish är appen som man på ett smidigt och snabbt sätt enkelt för över pengar om barnen behöver påfyllning. Här kan du läsa om hur du skaffar Swish till barnen.

Kids taking group selfie on terrace