Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

En bättre framtid

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på din vardagsekonomi. Så att livet blir enklare och framtiden roligare.

Prata pengar med barnen

Börja tidigt med att prata om ekonomi med dina barn. Veckopeng är en utmärkt början. Och ge veckopengen i kontanter till att börja med. Annars blir det för abstrakt.

Father and child rubbing noses.

Köpa bostad för första gången? Håll koll detta!

Från lånelöfte och visning tills att du får nycklarna till drömlyan. Det är en del att tänka på när du ska köpa lägenhet eller hus för första gången. Men bara lugn – vi har samlat allt du behöver veta!

Låneskolan

Är du på gång att ta ett lån till den där bilen eller jorden-runt-resan du länge drömt om? Då gäller det att ha koll på vad det faktiskt innebär att låna pengar.

Family looking in a shop window

10 saker att tänka när du köper ny bil

Håller den gamla bilen inte längre? Eller är du trött på hög bränsleförbrukning? Kanske växer familjen? Det kan finnas många anledningar till varför du behöver en ny bil.

Woman getting in to a car.

Det nya amorteringskravet

I mars i år höjdes amorteringskravet på bostadslån. Här finns allt du behöver veta om de nya amorteringsreglerna. Experten reder ut.

Women an children standing on ladders painting house.

Miljövän? Spara hållbart!

Vill du leva klimatsmart? Då är det viktigt att veta att ett hållbart sparande är mycket viktigare än bilen, biffen och bostaden – tillsammans!

Two focused people in a meeting.

Gift eller sambo? får du ekonomisk trygghet!

Som gift har du rätt till hälften av era gemensamma tillgångar vid en bodelning. För sambor gäller andra regler. Men det går att skapa ekonomisk trygghet i alla samlevnadsformer – genom aktiva val.

Women Couple with moving boxes.

Hushållsarbete slår mot pension

Vi delar inte lika på hushållsarbetet i Sverige. I vissa relationer lägger kvinnor i genomsnitt en timme mer per dag – eller omkring 30 timmar per månad – på obetalt hushållsarbete än sin partner.

Person som städar i köket

Youtubers riskerar låg pension

Lyxiga resor, långa bruncher och snygga kläder. Det är enkelt att förstå varför youtuber och influencer är en drömsysselsättning för många unga. Men hur ser livet som pensionär ut för en youtuber?

Foto: Ung tjej blåser tuggummibubbla

Privatekonomisk ordlista från A-Ö

Om man inte är väldigt intresserad av ekonomi är det inte så konstigt att ekonomiskt lingo känns svårt att förstå.

Man & woman talking.

gör du när en anhörig gått bort

När en anhörig dör är det inte bara sorgen som ska hanteras, det uppkommer även en rad praktiska frågor. Läs tips om vad du kan börja med och vad banken kan hjälpa dig med.

Writing hand.

Gift eller sambo?

Ingen vill ju tänka på att kärleken skulle ta slut, men om den gör det är det bra att ha koll på vilka rättigheter man har till tillgångar och annat. Här kan du läsa vad som gäller.

Women Couple with moving boxes.